Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hoofdrol Nederlandse Footloose-musical bekend

Shownieuws

William Spaaij gaat de hoofdrol naast Kim-lian van der Meij spelen in de Nederlandse versie van 'Footloose'. Dat onthulde producent Albert Verlinde vrijdag.

William Spaaij gaat de hoofdrol spelen in de Nederlandse musicalversie van 'Footloose'. Dat onthulde producent Albert Verlinde vrijdag in RTL Boulevard. Verlinde lichtte vrijdagmiddag per telefoon de jonge musicalster in, die na het horen van het goede nieuws als een uitzinnige over straat begon te rennen.

De 24-jarige Spaaij speelt op dit moment een hoofdrol in de musical 'Fame', die in januari in première ging. Daar schittert hij naast Kim-Lian van der Meij, die ook een hoofdrol gaat vertolken in de musical 'Footloose'. Andere rollen en details zijn nog niet bekend.

De musicalversie van 'Footloose' is gebaseerd op de filmhit uit 1984, met Kevin Bacon in de hoofdrol. Ook Sarah Jessica Parker en Chris Penn waren in de productie te zien, die gaat over een jongen die verhuist naar een klein dorpje waar rock 'n roll, zijn lievelingsmuziek en -dans, is verboden.

De regie en choreografie van 'Footloose' komen voor rekening van Martin Michel, die eerder furore maakte met de musicalhit 'Grease'. Ook 'Fame' werd door de Australiër uitgewerkt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen