Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Thriller' blijft steken achter Amy Winehouse

Shownieuws

Het jubileumalbum 'Thriller' van Michael Jackson komt binnen op de tweede plek in de Mega Album Top 100. 'Valerie' van Amy Winehouse domineert de singlelijst.

De heruitgave van het Michael Jackson-album 'Thriller' komt op de tweede plek binnen in de Mega Album Top 100. De plaat, waarvan de originele versie 25 jaar geleden verscheen, weet 'Back to black' van Amy Winehouse niet van de troon te stoten. Op de plaat staan naast originele opnamen ook nieuwe duetten met artiesten als Fergie en Akon. Ook voor Jackson zelf is 2008 een jubileumjaar: hij wordt dit jaar 50.

Net als de albumlijst wordt ook de Single Top 100 door Winehouse gedomineerd. Het nummer 'Valerie', een duet met Mark Ronson, staat net als vorige week op de eerste plaats van de hitlijst.

Benny Neyman komt in de albumlijst hoog binnen met twee cd's. Met 'Onverwacht' en 'Allermooiste' staat de onlangs overleden zanger op respectievelijk nummer 14 en 17.

In de Single Top 100 hebben Leona Lewis en Alain Clark zich vastgebeten in de topdrie, vlak achter Valerie. Vooral Nederlands product doet het goed in de singlelijst. Zo wordt de toptien gedomineerd door artiesten als Kane, Anouk, Aka The Junkies en dj Jean. De twee hoogste nieuwe binnenkomers zijn Van Velzen met 'When summer ends' op dertien, en 'Donker om je heen', een postuum opgenomen duet van André Hazes en Wolter Kroes, op zestien.

Internationaal aanstormend talent ligt echter op de loer. De Californische band Mêlée stijgt van 81 naar 34 met de single 'Built to last'. De nieuwe singles van Seal, Aly & AJ, Janet Jackson en Paramore komen binnen in de lagere regionen van de singlelijst.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen