Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zoon Anna Nicole ongelukkig in schaduw moeder

Shownieuws

Daniel Smith was een gekwelde jongen die graag minder afhankelijk van zijn moeder Anna Nicole Smith wilde zijn. Dat heeft een familievriend dinsdag verklaard.

(Novum/AP) - Daniel Smith was een getalenteerde maar gekwelde jongeman die ernaar verlangde minder afhankelijk van zijn moeder Anna Nicole Smith te zijn. Dat heeft een familievriend dinsdag verklaard tijdens het gerechtelijk onderzoek naar de dood van de jongen, dat op 30 oktober van start ging.

Ford Shelley vertelde dat Daniel los wilde komen van zijn moeder. "Hij hield heel veel van haar, maar wilde niet bekendstaan als haar zoon", vertelde hij. Shelley gelooft niet dat Daniel een drugsprobleem had, omdat hij 'bang was voor zijn eigen schaduw' en 'niet eens tegen drank kon'. De advocaat van Howard Stern, de ex-vriend en oud-advocaat van Anna Nicole, trok de vriendschap van Shelley met Daniel en Anna Nicole in twijfel.

Daniel Smith overleed op 10 september 2006 op 20-jarige leeftijd naast het kraambed van zijn moeder in een ziekenhuis op de Bahama's. De blondine was drie dagen eerder bevallen van een dochtertje, Dannielynn. Anna Nicole overleed vijf maanden later op 39-jarige leeftijd na een overdosis medicijnen.

In december stelde een forensisch team vast dat Daniel stierf aan een overdosis methadon. Volgens het hoofd van het team, dat dinsdag ook plaatsnam in de rechtszaal, pleegde Daniel zelfmoord, omdat hij in een korte tijd een grote hoeveelheid methadon tot zich had genomen.

Woensdag moeten onder anderen twee kindermeisjes getuigen in het onderzoek. Tot nu toe hebben ongeveer dertig getuigen een verklaring afgelegd voor een zevenkoppige jury. De jury moet formeel vaststellen wat de doodsoorzaak van Daniel is en of er verantwoordelijken zijn. De jury kan strafvervolging aanbevelen als daar daar reden toe is.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen