Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Daryl van Wouw komt met nieuw commercieel project

Shownieuws

Daryl van Wouw gaat binnenkort samenwerken met een groot merk. "Er komt een heel leuk project aan met een groot merk hier in Nederland", vertelt de ontwerper.

Daryl van Wouw gaat binnenkort samenwerken met een groot merk. Dat vertelt de modeontwerper, die vorig jaar al een collectie ontwierp in samenwerking met Suitsupply, aan Novum Nieuws. "Ik kan er nog niet echt uitspraken over doen, maar er komt een heel leuk project aan met een groot merk hier in Nederland. Met kleding die ook echt verkocht gaat worden en zo."

Hoe die samenwerking er precies uit gaat zien, weet de 30-jarige designer nog niet. "Ik moet nog beginnen", zegt hij. "Maar het gaat niet zo chique worden als met Suitsupply, want dat had er echt mee te maken dat het een chique merk is. Ik kijk altijd naar het merk waar ik mee samenwerk, maar het moet wel heel erg Daryl blijven. In dit geval zal het denk ik meer de kant van streetwear opgaan."

Niet alleen zijn samenwerking met grote merken is een teken van de toenemende commercialiteit van de jonge ontwerper. In tegenstelling tot zijn vorige vijf collecties bestaat zijn wintercollectie '08-'09, waarmee Van Wouw zondag de Amsterdam International Fashion week afsloot, volledig uit draagbare kledingstukken. "Omdat ik binnenkort ook een eigen winkel open, moet de kleding gewoon anders zijn", legt hij uit. "Hiervoor vertelde ik mijn visie en mijn creativiteit en nu gaat het meer naar een product toe."

Ondanks dat de ontwerper dat 'een omschakeling' noemt, heeft hij weinig moeite commerciëler te denken. "Ik blijf heel erg op gevoel werken. En het is juist heel leuk om dat om te zetten in kleding die je ook echt kunt dragen", vindt hij. "Alleen ga je er wel heel anders van denken. Je denkt veel meer na over de detaillering en afwerking en je gaat ook andere stoffen gebruiken. Het is dus eigenlijk een andere stap weer en dat vind ik heel erg leuk en daar ben ik nu ook aan toe."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen