Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Actrice in kliniek na incident bij awardshow

Shownieuws

Actrice Sean Young is opgenomen in een kliniek. Ze kwam in opspraak na de uitreiking van de Directors Guild Awards waar ze regisseur Julian Schnabel beledigde.

(Novum/AP) - De Amerikaanse actrice Sean Young is opgenomen in een afkickkliniek voor haar alcoholverslaving. Haar vrijwillige opname volgt op een incident tijdens de uitreiking van de Directors Guild Awards zaterdag. Daarbij beledigde de 48-jarige actrice regisseur Julian Schnabel tijdens zijn speech.

Tijdens de Directors Guild Awards mogen de genomineerden in de categorie beste film allemaal wat zeggen voordat de prijs wordt uitgereikt. Toen Schnabel, die genomineerd was voor zijn film 'The diving belle and the butterfly', wat langzaam op gang kwam bij zijn speech, begon Sean Young hem van achter uit de zaal luidkeels aan te sporen op te schieten.

Toen Schnabel ontdekte wie er zo hard aan het roepen was, kaatste hij de bal terug met de opmerking dat de actrice nog maar een cocktail moest nemen en de speech zelf maar moest afmaken. Daarna wilde hij het podium verlaten, maar de rest van de zaal moedigde de regisseur aan zijn toespraak af te maken en Young werd door de beveiliging de zaal uitgezet.

Young maakte in de jaren tachtig naam als actrice in films als 'Blade runner', 'No way out' en 'Stripes', maar staat inmiddels vooral bekend om haar bizarre gedrag. Zo toog ze begin jaren negentig in een zelfgemaakt Catwoman-pak naar de studio's van Warner Bros om 'Batman Returns'-regisseur Tim Burton ervan te overtuigen dat ze de ideale actrice voor de rol was. Toen Michelle Pfeiffer echter werd aangenomen, verscheen Young zelfs in haar Catwoman-kostuum in de populaire talkshow van Joan Rivers om hier tegen te protesteren.

De prijs voor beste film bij de Directors Guild Awards werd uiteindelijk niet gewonnen door Schnabel, maar door Joel en Ethan Coen voor 'No country for old men'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen