Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Geen Israëlische excuses voor The Beatles

Shownieuws

De Israëlische ambassade in Groot-Brittannië ontkent dat excuses zijn aangeboden aan The Beatles. Wel is gevraagd op te treden tijdens het jubileum.

(Novum/AP) - De Israëlische ambassade in Groot-Brittannië ontkent dat de joodse staat zijn excuses heeft aangeboden aan The Beatles, zoals verschillende media maandag hadden bericht. Wel heeft de ambassade een brief geschreven aan de twee nog levende Beatles Paul McCartney en Ringo Starr, met het verzoek op te treden tijdens de viering van het zestigjarig bestaan van het land. Dat wordt dit jaar groots gevierd.

Israël gaf de Britse popband 43 jaar geleden geen toestemming voor een concert in het land. The Beatles zouden een fnuikende invloed hebben op de jeugd van de Joodse staat. "Israël heeft een kans gemist om te leren van meest invloedrijke muzikanten van het decennium," zei de Israëlische ambassadeur Ron Prosor in een brief aan McCartney. "Tijdens ons zestigjarige jubileum willen we dan ook de kans grijpen om jullie een tweede kans te geven om in Israël op te treden."

Of The Beatles ingaan op het aanbod, is nog niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen