Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zeven NME-nominaties voor Arctic Monkeys

Shownieuws

De Britse band Arctic Monkeys is genomineerd voor zeven NME-Awards. De groep maakt onder meer kans op de muziekprijzen voor beste album en beste Britse band.

De Britse band Arctic Monkeys is genomineerd voor zeven NME-Awards. De groep maakt onder meer kans op de muziekprijzen in de categorieën beste album voor 'Favourite worst nightmare', beste liveband en beste Britse band.

In die laatste categorie neemt het viertal uit Sheffield het op tegen Muse, de Klaxons, The Cribs en de Babyshambles. De band van Pete Doherty maakt net als de Arctic Monkeys ook kans op een award voor beste album ('Shotters nation'). In deze categorie strijden de bands verder tegen de Klaxons ('Myths of the near future'), The Enemy ('We'll live and die in these towns') en Radiohead ('In rainbows').

Opvallend zijn dit jaar de nominaties voor Pete Doherty in zowel de categorie slechtst geklede ster als in de categorie best geklede ster. Daarnaast maakt de drugsverslaafde ex-vriend van Kate Moss kans op de titel held van het jaar.

Zowel de genomineerden als de winnaars van de NME Awards worden gekozen door lezers van het muziekblad, dat voluit New Musical Express heet. De prijzen voor Britse artiesten worden dit jaar op 28 februari uitgereikt in Londen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen