Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Scenarioschrijvers boycotten Grammy Awards niet

Shownieuws

De stakende Amerikaanse scenarioschrijvers hebben toestemming gekregen mee te werken aan de uitreiking van de Grammy Awards. De uitreiking is op 10 februari.

(Novum/AP) - De bond van de stakende scenarioschrijvers van Hollywood geeft zijn leden toestemming mee te werken aan de uitreiking van de Grammy Awards. De vijftigste uitreiking van de muziekprijzen vindt plaats op 10 februari in Los Angeles.

Met de toestemming van de Writers Guild of America aan zijn leden om mee te werken aan de Grammy Awards wordt voorkomen dat de show net zo'n dooie boel wordt als de bekendmaking van de Golden Globes eerder deze maand. Uit solidariteit met de schrijvende collega's bleven daar ook de acteurs weg, en zat er voor de organisatoren niets anders op dan de onderscheidingen van de buitenlandse filmpers voor de pers voor te lezen.

Ditmaal is de Writers Guild of America dus bereid een uitzondering te maken. De schrijversbond zei daarmee de musici van Hollywood, die voor een groot deel dezelfde grieven over hun beloning koesteren als de stakende schrijvers, tegemoet te willen komen. Een luisterrijke uitreiking van de Grammy's kan volgens de bond ook bevorderlijk zijn voor de strijd van de schrijvers.

Voorzitter Neil Portnow van de Recording Academy, die vorige maand bezwoer 'met of zonder bonden' een volwaardige Grammy-uitreiking op de planken te brengen, zei bijzonder ingenomen te zijn met het besluit van de Writers Guild. Hij beloofde een jubileumuitreiking met 'verrassende artiesten en shows'.

De scenarioschrijvers staken al bijna drie maanden om een hogere vergoeding af te dwingen voor de verkoop van hun werk op dvd's en via internet. Ze krijgen op grond van oude contracten slechts luttele procenten, hoewel de nieuwe media tegenwoordig de grootste inkomstenbron zijn van de amusementsindustrie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen