Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rutger Hauer is nog niet klaar

Shownieuws

Hoewel hij de 65 jaar al bijna heeft bereikt, wil Rutger Hauer niet stoppen. "Ik ben volop aan het werk en ik voel dat ik nog niet klaar ben als acteur".

Hoewel hij de pensioengerechtigde leeftijd al bijna heeft bereikt, wil Rutger Hauer van geen stoppen weten. "Ik ben volop aan het werk en ik voel dat ik nog niet klaar ben als acteur", stelt hij dinsdag in het AD.

De 64-jarige filmster heeft, ondanks een flop hier en daar, geen spijt van zijn keuzes. "Je gaat, in mijn geval, altijd wel een keer voor de foute film", vertelt hij. "Dat is geen ramp, dat is het risico van het vak. Maar ik heb ook dingen gedaan die slecht waren voor mijn gezondheid en de relatie met vrienden en familie. Te veel producties, te vaak in het buitenland."

Momenteel woont hij voor langere tijd weer in Nederland, waar hij dit jaar voor de tweede keer een masterclass geeft voor jonge filmmakers op het International Film Festival Rotterdam. "In het begin was ik er niet zo zeker van dat ik mijn ervaring zou kunnen verwoorden en overbrengen", zegt hij. "Maar ik begrijp dat er lampjes gaan branden wanneer ik iets vertel."

Hauer, die internationaal doorbrak met de oorlogsfilm 'Soldaat van Oranje', wist in de jaren tachtig Hollywood te veroveren met films als 'Blade runner' en 'Nighthawks'. Nu kijkt hij met trots naar Carice van Houten, die na haar succes met 'Zwartboek' de ene na de andere internationale filmdeal binnensleept. "Ze heeft een heel goede kans om de top te halen", stelt Hauer.

Van Houten en Hauer spelen binnenkort voor het eerst samen in een speelfilm. De twee zullen te zien zijn in de biografische film 'Smoke and ochre'. Van Houten speelt in de biopic van Paula van der Oest de Zuid-Afrikaanse schrijfster Ingrid Jonker. Ook haar vriend Sebastian Koch is in de productie te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen