Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marlies Dekkers wint Franse modeprijs

Shownieuws

Marlies Dekkers is afgelopen weekeinde in Parijs uitgeroepen tot Creator of the Year op het gebied van lingerie. Dat heeft de ontwerpster maandag bekendgemaakt.

Marlies Dekkers is afgelopen weekeinde in Parijs uitgeroepen tot Creator of the Year op het gebied van lingerie. Dat heeft de ontwerpster maandag bekendgemaakt. Als beloning zal Dekkers dit jaar centraal staan bij de promotionele campagnes van Paris Capitale de la Création, de organisatie die haar de prijs heeft toebedeeld.

De Franse designprijzen worden jaarlijks weggegeven aan ontwerpers met verschillende creatieve specialismen. De 42-jarige Dekkers is in de prijzen gevallen door haar 'innovatieve stijl' en 'creatieve ontwerpen'. Het ondergoed van de ontwerpster staat bekend om de strakke lijnen, vele bandjes en de afwezigheid van tierlantijntjes als kant, bloemetjes en strikjes.

Dekkers lijkt de ene na de andere internationale prijs binnen te slepen. Onlangs nog won ze een Cila Award, een prestigieuze Amerikaanse modeprijs. Met haar collecie 'Dare to bear' versloeg ze toen zwaargewichten als Christian Lacroix, Elle MacPherson en John Galliano.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen