Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Schaep' grote winnaar Beeld en Geluid Awards

Shownieuws

De KRO-serie ''t Schaep met de vijf pooten' is de grote winnaar bij de Beeld en Geluid Awards. De televisieserie won maandag onder meer in de categorie Fictie.

De KRO-serie ''t Schaep met de vijf pooten' was maandagavond de grote winnaar bij de eerste editie van de Beeld en Geluid Awards in Hilversum. De televisieserie won in de categorie Fictie. Hoofdrolspelers Pierre Bokma en Georgina Verbaan sleepten prijzen in de wacht als beste acteur en beste actrice.

''t Schaep met de vijf pooten' is een remake van een gelijknamige serie die in 1969 en 1970 werd uitgezonden. De show, die het opnam tegen de series Waltz en Evelien, draait om een ouderwets Amsterdams café en trok destijds miljoenen kijkers.

Matthijs van Nieuwkerk werd uitgeroepen tot TV Persoonlijkheid 2007. Omdat hij op dat moment zijn talkshow De Wereld Draait Door presenteerde, kon hij de prijs niet zelf in ontvangst nemen. Genomineerden Jeroen Pauw en Gerard Joling gingen met lege handen naar huis.

De komische spelshow de Mike & Thomas Show werd onderscheiden met de prijs voor beste amusementsprogramma. Daarmee grepen Op Zoek Naar Evita en Ranking the Stars achter het net. De documentaire 'Raak me waar ik voelen kan' won in de categorie Cultuur van de films 'Jimmy Rosenberg - de vader, de zoon & het talent' en 'Liesbeth List'.

De documentaire 'Beperkt houdbaar' werd uitgeroepen tot beste informatieve productie. Daarmee liet de film De Grote Donorshow van BNN en Andere Tijden achter zich. Het VPRO-programma Taxi van Palemu werd eerste in de categorie Jeugd en consumentenprogramma Kassa kreeg de Multimedia Award.

Eind vorig jaar werd al bekend dat Koos Postema, van radio- en tv-programma's als Langs de Lijn en Klasgenoten, in het zonnetje zou worden gezet met de Beeld en Geluid Oeuvre Award.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen