Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hind in eerste halve finale Eurovisie Songfestival

Shownieuws

Hind vertegenwoordigt Nederland op 20 mei tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Op 22 mei vindt er nog een tweede halve finale plaats.

Zangeres Hind vertegenwoordigt Nederland op 20 mei tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Belgrado. Dat is de uitkomst van een loting die maandag door de organisatie van het evenement werd gehouden. Twee dagen later, op 22 mei, vindt er nog een tweede halve finale plaats.

Uit elke voorronde komen tien winnaars die doorgaan naar de finale op zaterdag 24 mei. Naast de twintig halve finalisten staan daar ook de vijf landen die zich direct hebben geplaatst voor de finale, waaronder gastland Servië, Frankrijk en Duitsland.

De 23-jarige Hind, die derde werd tijdens de eerste editie van Idols, wacht een zware taak. De afgelopen drie jaar is het Nederland niet gelukt om met een inzending in de finale van het liedjesfestijn te komen. Glennis Grace (2005), Treble (2006) en Edsilia Rombley (2007) kwamen geen van allen door de halve finale.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen