Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Biografie Tom Cruise in Nederlands vertaald

Shownieuws

Een biografie over Tom Cruise, geschreven door Andrew Morton, wordt in het Nederlands vertaald. 'Tom Cruise: an unauthorized biography' verschijnt in juni.

Een omstreden biografie over Tom Cruise, geschreven door de Amerikaanse journalist Andrew Morton, wordt momenteel in het Nederlands vertaald. Een Nederlandse versie van 'Tom Cruise: an unauthorized biography' ligt in juni in de winkel, zo heeft uitgeverij Foreign Media Books maandag laten weten.

Morton, die eerder boeken schreef over prinses Diana en Monica Lewinsky, zal in de lente Nederland aandoen ter promotie van zijn veelbesproken boek. In de bestseller doet de schrijver boude uitspraken over de filmster. Zo zou Cruise het op één na machtigste lid zijn van de Scientology-kerk en zou zijn dochter Suri zijn verwekt met het ingevroren zaad van de overleden Scientology-oprichter L. Ron Hubbard.

De religieuze instelling heeft na het verschijnen van de biografie, eerder deze maand, een uitgebreide verklaring naar buiten gebracht waarin het boek wordt afgedaan als een aaneenrijging van leugens. Desondanks werd de biografie positief besproken in verschillende kranten, waaronder The Wall Street Journal. Ook stond het boek een week na de release al op de eerste plaats van de Amerikaanse bestsellerlijsten.

De hype rond 'Tom Cruise: an unauthorized biography' werd nog eens aangewakkerd door het uitlekken van enkele video's van de Scientology-kerk. In de filmpjes, die bedoeld lijken voor de instructie van nieuwe leden, praat Cruise op haast bezeten wijze over zijn geloofsovertuiging. Ook wordt de acteur de hemel ingeprezen voor zijn kruistocht tegen de psychiatrie en psychofarmaca.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen