Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Django slaat kritiek jury niet in de wind

Shownieuws

De winnaar van Project Catwalk heeft zijn eerste collectie ontworpen met de kritiek van de jury van de show in zijn achterhoofd. Die noemde Django ouderwets.

Django Steenbakker heeft de kritiek van de jury van Project Catwalk zeker niet in de wind geslagen. Dat zegt de winnaar van het RTL-programma, die zondag zijn eerste collectie mocht tonen tijdens de Amsterdam Fashion Week. De jury verweet hem dat hij niet vernieuwend genoeg was. "Ik had het jurycommentaar zeker in mijn achterhoofd", vertelt het ontwerptalent.

Django is het achteraf wel met de kritiek eens. "Het is toch wel heel belangrijk dat je een beetje vernieuwend bent", denkt hij. "Je hoeft niet übervernieuwend te zijn. Maar zij noemden mijn kleding ouderwets en dat opent toch wel je ogen."

Hij is dan ook met de kritische woorden aan de slag gegaan. "Ik ben qua inspiratie verder gegaan op het jurkje dat zij ook goed vonden. En vanuit daar is er een heel nieuwe collectie gekomen", vertelt hij. Onder de modeliefhebbers die de show zondag bijwoonden, waren ook alle andere kandidaten van Project Catwalk, Georgina Verbaan en modeontwerpers Percy Irausquin en Frans Molenaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen