Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Guillermo del Toro regisseert 'The Hobbit'

Shownieuws

Guillermo del Toro zal waarschijnlijk de film 'The Hobbit' regisseren. De maker van het veelgeprezen 'Pan's labyrinth' zou volgend jaar aan de slag gaan.

Guillermo del Toro is in vergevorderde besprekingen om de film 'The Hobbit' te regisseren. De maker van de veelgeprezen fantasiefilm 'Pan's labyrinth' zou volgend jaar aan de slag gaan, weet het Amerikaanse filmvakblad The Hollywood Reporter.

'The Hobbit' vertelt over de geschiedenis van voor de beroemde trilogie 'The Lord of the Rings'. De verfilming van het boek van J.R.R. Tolkien zal in twee delen worden uitgebracht, maar wel in één keer worden opgenomen.

De drie delen van 'The Lord of the Rings', die miljarden euro's hebben opgebracht, werden geregisseerd door Peter Jackson. Hij zou aanvankelijk ook 'The Hobbit' maken, maar belandde met filmproducenten New Line en MGM in een dispuut over de winstverdeling. In december wisten de partijen tot een overeenkomst te komen.

Wegens andere verplichtingen kon Jackson de regie van de twee films uiteindelijk niet op zich nemen, maar tekende hij als uitvoerend producent. Door de langlopende staking van scenarioschrijvers in Hollywood, is er nog geen begin gemaakt met het script.

Het budget voor elk afzonderlijk deel is naar schatting ruim honderd miljoen euro. De eerste film wordt in 2010 verwacht. Een jaar later moet het tweede deel van 'The Hobbit' in de bioscoop draaien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen