Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Twee SAG Awards voor 'No country for old men'

Shownieuws

'No country for old men' is zondag met twee prijzen onderscheiden tijdens de SAG Awards. Zowel de cast als bijrolacteur Javier Bardem viel in de prijzen.

(Novum/AP) - 'No country for old men' heeft zijn favorietenrol voor de Oscars zondag kracht bijgezet tijdens de uitreiking van de Screen Actors Guild Awards (SAG Awards). De film, die is genomineerd voor acht Oscars, werd tijdens het prijzenfestival van de vakbond voor acteurs onderscheiden met twee awards. De volledige cast van de film van de gebroeders Coen werd geëerd en Javier Bardem kreeg de prijs voor beste bijrolacteur.

De SAG Awards worden gezien als een graadmeter voor de Oscars, die op 24 februari worden uitgereikt. 'There will be blood'-hoofdrolspeler Daniel Day Lewis en 'Away from her'-actrice Julie Christie gingen zondag naar huis met de prijzen voor beste mannelijke en vrouwelijke hoofdrolspeler. Beiden zijn ook genomineerd voor een Oscar.

Day Lewis droeg zijn prijs zondag op aan de vorige week overleden acteur Heath Ledger, die hij roemde voor zijn rol in 'Brokeback Mountain'. "Die scène in de caravan op het einde was het meeste ontroerende filmmoment dat ik ooit heb gezien."

The Sopranos, waarvan in juni de laatste aflevering op de Amerikaanse televisie te zien was, was zondag de grote winnaar op televisiegebied bij de SAG Awards. Hoofdrolspeler James Gandolfini (Tony Soprano) werd onderscheiden als beste acteur in een dramaserie, actrice Edie Falco (Carmela Soprano) ging naar huis met het beeldje voor beste actrice in een dramaserie. De volledige cast van de maffiaserie viel ook in de prijzen.

In zijn dankwoord nam Gandolfini definitief afscheid van de serie en zijn oud-collega's. "Dit is ons laatste officiële samenzijn als de Sopranos", zei hij. "Deze is voor jullie, jongens. Bedankt voor alles. Het waren tien mooie jaren. Het was een eer om er bij te zijn. Dat is alles wat ik er over kan zeggen."

Normaal wordt de uitreiking van de SAG Awards overschaduwd door die van de Golden Globes en de Oscars. Dit jaar zou de show, waar zondag alle grote filmsterren over de rode loper schreden, echter wel eens de enige uitgebreide awardshow van dit filmprijzenseizoen kunnen zijn. Wegens een langlopende staking van scriptschrijvers werden de Globes eerder deze maand niet uitgereikt, maar slechts vermeld in een korte persconferentie. Dit lot dreigt ook voor de Oscaruitreiking. De schrijvers mochten van hun vakbond echter wel meewerken aan de SAG Awards, omdat de acteursvakbond de staking van de schrijvers altijd openlijk heeft gesteund.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen