Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gary Glitter zoekt heil in Hongkong

Shownieuws

Als Gary Glitter vrijkomt, dan wil hij niet terug naar Groot-Brittannië. De rocker, die in een Vietnamese gevangenis zit, wil zich vestigen in Hongkong.

(Novum/AP) - Als Gary Glitter deze zomer vrijkomt, dan gaat hij waarschijnlijk niet terug naar zijn geboorteland Groot-Brittannië. De rocker, die in een Vietnamese gevangenis zit voor het misbruiken van twee minderjarige meisjes, denkt erover om zich te vestigen in Hongkong.

Glitter wil voorkomen dat hij op de Britse lijst van zedendelinquenten belandt, zegt een vriend van zijn advocaat in de South China Morning Post. In Hongkong bestaat een dergelijke lijst niet en kan hij daarom hoogstwaarschijnlijk wat anoniemer door het leven gaan. "Het is een grote stad waar ik me kan bewegen zonder op te vallen", zou hij tegen zijn advocaat hebben gezegd.

De 63-jarige Glitter, die eigenlijk Paul Francis Gadd heet, werd in 2006 veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar voor het uitvoeren van 'obscene handelingen met kinderen'. Hij zou twee Vietnamese meisjes van 10 en 11 hebben misbruikt.

Begin vorig jaar kreeg Glitter een strafvermindering van drie maanden ter gelegenheid van het Vietnamese Nieuwjaar. Volgens de traditie krijgen gevangenen die zich goed gedragen dan strafvermindering. Hij komt naar verwachting in augustus vrij.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen