Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sylvester Stallone juicht hormoongebruik toe

Shownieuws

Sylvester Stallone ziet geen kwaad in het gebruik van menselijk groeihormoon. "Het stelt niets voor", vindt de acteur die het op doktersadvies gebruikt.

Sylvester Stallone ziet geen kwaad in het gebruik van menselijk groeihormoon. Dat vertelt de acteur in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Time. "Het stelt niets voor. Mensen die het doping noemen zijn niet goed voorgelicht", zegt de 61-jarige actieheld, die de hormonen gebruikte om in vorm te komen voor zijn nieuwe 'Rambo'-film.

Stallone werd vorig jaar opgepakt op het vliegveld van Sydney. In zijn bagage werden 48 flesjes van het menselijke groeihormoon jintropin aangetroffen. Het middel is in Australië verboden. In de Verenigde Staten is het alleen op recept verkrijgbaar. Stallone bleek het hormoon legaal en onder supervisie van zijn arts te gebruiken. Toch werd hij beboet in Australië, omdat hij geen doktersrecept bij zich had om te verklaren hoe hij aan het middel was gekomen.

In het interview met Time raadt de acteur iedereen aan om menselijk groeihormoon te gebruiken. "Iedereen ouder dan 40 jaar zou zich erin moeten verdiepen", vindt hij over het middel dat doorgaans wordt ingenomen om de spiermassa te vergroten, bedprestaties te verhogen en verouderingsprocessen tegen te gaan. "Het verbetert de kwaliteit van je leven. Let op mijn woorden. Binnen tien jaar wordt het gelegaliseerd."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen