Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Boete dreigt voor ABC na naaktscène

Shownieuws

ABC moet waarschijnlijk een boete betalen omdat het een naaktscène heeft uitgezonden. In een aflevering van NYPD Blue waren de billen van een vrouw te zien.

(Novum/AP) - Het Amerikaanse televisiestation ABC moet een boete van ruim 950 duizend euro betalen omdat het een naaktscène heeft uitgezonden. Dat is althans het schikkingsvoorstel van de Federal Communications Commission (FCC), het Amerikaanse equivalent van het Nederlandse Commissariaat voor de Media. ABC heeft al laten weten niet akkoord te gaan met het voorstel.

Het gaat om een aflevering uit 2003 van de politieserie NYPD Blue waarin een jongen een vrouw betrapt als ze onder de douche wil stappen. In de scène zijn haar billen en een borst te zien. Volgens de FCC zijn deze beelden 'onbehoorlijk' omdat ze 'seksuele organen' laten zien en omdat het fragment meerdere malen is uitgezonden tussen 06.00 uur en 22.00 uur.

ABC heeft verklaard zich van geen kwaad bewust te zijn. Volgens een woordvoerder werd de aflevering voorafgegaan door waarschuwingen en is 'de realistische aard van de verhaallijnen van NYPD Blue' bekend bij het publiek. De zender kan zich dan ook niet voorstellen dat de scène voor schokreacties bij kijkers heeft gezorgd. De FCC claimt echter dat er meerdere klachten over de bewuste scène zijn binnengekomen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen