Kies je favoriete radiostation

Dossiers

UB40-zanger noemt onenigheid als reden vertrek

Shownieuws

Ali Campbell, de frontman van UB40, verlaat de Britse band omdat de problemen met het management 'ondraaglijk' waren geworden. Dat meldt de BBC.

Ali Campbell, de frontman van UB40, verlaat de Britse band omdat de problemen met het management 'ondraaglijk' waren geworden. De zanger ontkent dat hij UB40 na bijna dertig jaar de rug toekeert om zich op soloprojecten te storten, zoals de band donderdag in een verklaring liet weten. Dat meldt de BBC.

Volgens Campbell duurt de onenigheid met het management van de succesvolle Britse band al vijf jaar. "Ik ben zeer ongelukkig met vele beslissingen die ons management de afgelopen jaren heeft genomen", zegt hij in een verklaring. "Er loopt nog een onderzoek naar de manier waarop mijn belangen zijn behartigd met betrekking tot UB40. Ik had het gevoel dat mij geen andere optie restte dan mijn band te verlaten."

De band heeft weinig begripvol gereageerd op de uitlatingen van Campbell, die hij deed na het verschijnen van de officiële verklaring waarin werd gesuggereerd dat Campbell opstapt om aan een solocarrière te werken. "De uitlatingen van Campbell zijn onjuist", laat een woordvoerder aan de BBC weten. "De verklaring die donderdag is opgesteld was goedgekeurd en ondertekend door alle zeven bandleden."

De 48-jarige Campbell treedt volgende maand voor het laatst met UB40 op in Australië, Nieuw-Zeeland en Oeganda. Het is nog niet honderd procent zeker of Campbell van de partij is tijdens Pinkpop Classic op 12 mei, waarvoor UB40 als topact is geboekt. Pinkpop-oprichter Jan Smeets zei vrijdag dat Ali Campbell gewoon van de partij is bij Pinkpop Classic.

Ondanks het vertrek van Campbell verschijnt het nieuwe UB40-album '24/7' zoals gepland later dit jaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen