Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lil Wayne aangeklaagd wegens drugsbezit

Shownieuws

Lil Wayne is vrijdag aangeklaagd. De rapper wordt vervolgd voor drugsbezit en overtreding van de wapenwet. Ook verdenkt justitie hem van de verkoop van drugs.

(Novum/AP) - Lil Wayne is vrijdag aangeklaagd. De rapper wordt vervolgd voor drugsbezit en overtreding van de wapenwet. Ook verdenkt justitie in Arizona hem ervan drugs te hebben willen verkopen.

De 25-jarige artiest, die eigenlijk Dwayne Michael Carter Jr. heet, werd woensdag opgepakt. Agenten die de tourbus van de rapper controleerden bij de staatsgrens van Arizona vonden 28 gram cocaïne, 41 gram xtc en 114 gram marihuana. Bij zijn arrestatie werd ook een vuurwapen dat op naam van de rapper staat, in beslag genomen. Hij heeft er wel een vergunning voor in Florida.

Lil Wayne mocht na betaling van zevenduizend euro borg de gevangenis weer verlaten. De rapper, die aanwezig was bij de zitting, hoeft van de rechter niet langer in Arizona te blijven. Eerder werd hem verboden de staat te verlaten.

Het is niet de eerste keer dat Lil Wayne in aanraking komt met justitie. In 2006 werd de hij al eens opgepakt voor het in bezit hebben van marihuana en enkele medicijnen die alleen op recept zijn te krijgen. Ook bracht de hiphopartiest al eens een tijd in de cel door nadat hij was betrapt op illegaal wapenbezit.

Lil Wayne, die op 5 maart een optreden geeft in de Amsterdamse Heineken Music Hall, moet op 12 februari weer voor de rechter verschijnen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen