Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lichaam Ledger weg uit New York

Shownieuws

Het lichaam van Heath Ledger is vrijdag opgehaald uit een mortuarium in New York. De overleden acteur wordt waarschijnlijk begraven zijn thuisland Australië.

(Novum/AP) - Het lichaam van Heath Ledger is vrijdag onder grote belangstelling van pers en fans opgehaald uit een mortuarium in New York. De overleden acteur wordt naar alle waarschijnlijkheid overgevlogen naar Perth in zijn geboorteland Australië.

De familie van Ledger wil geen details kwijt over de ophanden zijnde begrafenis. De politie van New York heeft tegen het Amerikaanse tijdschrift People bevestigd dat het lichaam van Ledger is overgebracht naar een vliegveld in de buurt.

De filmster, die 28 jaar is geworden, werd dinsdag dood gevonden in zijn appartement in Manhattan. De huishoudster en een masseuse troffen het lichaam naakt aan op een bed.

Naast het bed werden slaappillen aangetroffen, maar de politie gaat niet uit van zelfmoord. Ook de familie van de acteur gelooft niet dat Ledger bewust een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Het duurt nog ten minste een week voordat de exacte doodsoorzaak kan worden vastgesteld.

Vrijdag gaf Mary-Kate Olsen een korte reactie op de dood van de Hollywoodster. "Heath was een vriend", liet de Full House-actrice via haar woordvoerder weten. "Zijn dood is een tragisch verlies. Mijn gedachten zijn bij de familie gedurende deze moeilijke tijd."

De 21-jarige Olsen was als een van de eersten op de hoogte van de dood van Ledger. Het nummer van de actrice stond onder een sneltoets geprogrammeerd in zijn telefoon, waardoor de huishoudster haar als eerste belde om advies te vragen toen ze nog dacht dat de acteur bewusteloos was.

Heath Ledger werd vooral bekend door zijn rol als homoseksuele cowboy in 'Brokeback mountain', waarvoor hij een Oscarnominatie ontving. Tijdens de opnamen bloeide iets moois op tussen Ledger en zijn tegenspeelster Michelle Williams. Het stel, dat in september een punt zette achter de relatie, kreeg een dochtertje, de 2-jarige Matilda Rose.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen