Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Johan Vlemmix laat zich niet intimideren door Polen

Shownieuws

Johan Vlemmix laat zich niet intimideren door de bedreigingen naar aanleiding van zijn carnavalshit 'Een bussie vol met Polen'. "Ik ben helemaal niet bang."

Johan Vlemmix laat zich niet bang maken door de bedreigingen die hij heeft ontvangen naar aanleiding van zijn carnavalskraker 'Een bussie vol met Polen' met zanger Nol Roos. "Ik ben me van geen kwaad bewust", vertelt hij. "Ik ga gewoon mijn optredens doen en lekker op dat podium staan. Want ik doe niets verkeerd en ik ben ook helemaal niet bang."

De Brabantse entertainer heeft diverse bedreigingen ontvangen, zowel op internet als telefonisch. Ook de mensen die figureren in de videoclip bij het nummer worden volgens Vlemmix bedreigd. "In Polen moest hun auto verstopt worden omdat ze die wilden vernielen. Dat gaat wel heel erg ver, dat mensen die alleen maar in de clip hebben gefigureerd en het helemaal leuk vinden gewoon niet meer de straat op durven."

De bedreigingen komen volgens de 48-jarige Vlemmix voornamelijk uit Polen zelf. "Iedereen in Nederland vindt het leuk. Ik krijg ook heel veel reacties van Poolse mensen in Nederland die het een leuk liedje vinden. Maar als je uit Polen zelf komt en je begrijpt carnaval niet en je begrijpt de intentie niet, dan vatten mensen het verkeerd op."

Het is echter nooit de bedoeling van de zanger geweest om mensen te beledigen. "Het is een actueel onderwerp en dat hebben we aangesneden voor carnaval, maar niet om iemand te beledigen", vertelt hij. "Ik heb nooit de intentie gehad om wie dan ook te choqueren. Dat zit ook helemaal niet in mijn karakter."

De schrijvers van het nummer hebben volgens de zanger hun best gedaan 'juist een hele aardige tekst' te maken. "Ik sta volledig achter de tekst, want het enige dat we zingen is: 'de Polen zijn onze idolen' en 'voor een paar tientjes en een blikje bier komen ze helpen, daarvoor zijn ze hier'. Dat is allemaal juist positief bedoeld."

Voorlopig gaan Vlemmix en Nol Roos dus gewoon door met optreden. Er ligt zelfs een Duitse versie van het nummer op de plank, onder de titel 'Ein omnibus mit Polen'. De artiesten zijn ook niet van plan om aangifte te doen wegens de bedreigingen. "Als ze voor mijn deur staan misschien", denkt Vlemmix. "Maar zover is het nog lang niet."

Er lijken ook nog genoeg mensen te zijn die het nummer wél waarderen. 'Een bussie vol met Polen' blijft stijgen in de hitparade. Maandag staat het nummer in de Single top 100 op de zevende plaats.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen