Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Musical 'Assepoester' in Antwerpse schouwburg

Shownieuws

Ook onze zuiderburen kunnen binnenkort genieten van de musical 'Assepoester'. De familieshow is vanaf 19 april te zien in de stadsschouwburg van Antwerpen.

Ook onze zuiderburen kunnen binnenkort genieten van de musical 'Assepoester'. Voor de hoofdrollen van Assepoester en de prins, die in Nederland worden vertolkt door zangeres Do en Jaap Strijker, worden bekende Belgen gecast. De andere Nederlandse acteurs, onder wie Koen Crucke en Loeki Knol, reizen mee naar de Antwerpse stadsschouwburg, waar de musical vanaf 19 april wordt opgevoerd.

Vlaanderen lijkt steeds aantrekkelijker te worden voor Nederlandse musicalproducenten. Vrijdag werd eveneens bekend dat de musical 'Ciske de Rat' in september enkele malen wordt opgevoerd in de Antwerpen.

'Assepoester' is een coproductie van V&V Entertainment, het theaterbureau van Albert Verlinde, en de Efteling. Het is voor het eerst dat een voorstelling van het Efteling Theater te zien is buiten de muren van het park. "We kiezen voor Antwerpen omdat Vlaanderen altijd al een belangrijke markt voor de Efteling is geweest", stelt de directeur van het pretpark Olaf Vugts in een verklaring. "Jaarlijks brengen meer dan 300 duizend Belgen een bezoek aan ons park."

'Assepoester' is, na 'Doornroosje' en 'Titatovenaar', de derde productie die het familietheater samen met V&V Entertainment op de planken brengt. De musical is in Nederland nog tot en met 24 maart te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen