Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Giel Beelen mag vier maanden niet rijden

Shownieuws

Giel Beelen moet vier maanden lang zijn auto laten staan. De 3FM-dj kreeg vrijdag een onvoorwaardelijk rijverbod en een boete van 560 euro opgelegd.

Giel Beelen moet vier maanden lang zijn auto laten staan. De 3FM-dj kreeg vrijdag door de politierechter een onvoorwaardelijk rijverbod opgelegd. Ook moet hij een boete van 560 euro betalen. Dat heeft een woordvoerder van het Hilversumse kantongerecht bevestigd. Beelen werd vervolgd omdat hij op 12 oktober te hard had gereden.

De 30-jarige radiomaker kreeg onlangs al een taakstraf van dertig uur opgelegd wegens een eerder vergrijp. Ook toen mocht hij tijdelijk niet achter het stuur plaatsnemen. "Ik heb zo vaak te hard gereden dat ik tijdelijk mijn rijbewijs moest inleveren", zei hij in oktober in De Telegraaf. Om toch elke ochtend op tijd in Hilversum te arriveren, nam hij toen een taxi.

Beelen is al vele malen op de bon geslingerd wegens te hard rijden. Hij kreeg in 2002 en 2004 geldboetes opgelegd wegens het overtreden van de snelheidslimiet, bevestigt het Openbaar Ministerie in Amsterdam vrijdag.

Volgens de dj speelt het vroege tijdstip van zijn ochtendshow een rol bij de vele overtredingen. "Dan word je snel in de verleiding gebracht om het gaspedaal in te drukken", stelde hij in De Telegraaf.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen