Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse coproductie wint Amerikaanse filmprijs

Shownieuws

'The happiest girl in the world' heeft op het Sundance Film Festival de International Filmmaker Award gewonnen. Het is een Roemeense/Nederlandse coproductie.

De Roemeense film 'The happiest girl in the world' heeft op het Amerikaanse Sundance Film Festival de International Filmmaker Award gewonnen. De film van regisseur Radu Jude werd mede geproduceerd door de Nederlandse Stienette Bosklopper. Aan de prijs is een bedrag van een ton verbonden.

'The happiest girl in the world' is een product van de Holland Film Meeting/Netherlands Production Platform. Tijdens deze jaarlijkse bijeenkomst worden Nederlandse en Europese speelfilmprojecten aan internationale potentiële coproducenten, salesagents en medefinanciers gepresenteerd.

De film gaat over de 18-jarige Delia die een auto wint bij een wedstrijd van een frisdrankconcern, en over de strijd met haar ouders om het voertuig. Regisseur Radu Jude won vorig jaar de prijs voor beste korte film op het Sundance Festival met zijn film 'The tube with a hat'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen