Kies je favoriete radiostation

Dossiers

UB40-zanger treedt nog op bij Pinkpop Classic

Shownieuws

Hoewel een woordvoerder van UB40 zijn vertrek heeft bevestigd, is Ali Campbell in mei nog gewoon van de partij bij Pinkpop Classic. Dat stelt Jan Smeets.

Hoewel een woordvoerder van UB40 zijn vertrek heeft bevestigd, is Ali Campbell in mei nog gewoon van de partij bij Pinkpop Classic. Dat stelt Pinkpop-oprichter Jan Smeets. "Hij komt alle contracten na die hij heeft met UB40", zegt de muziekveteraan. "Wij hebben van zijn management ook nooit iets gehoord over uitstappen. We weten alleen dat hij een soloproject gaat doen."

BBC News bracht donderdag het nieuws dat de 48-jarige zanger volgende maand zijn laatste optredens zal geven met de Britse band. Dat nieuws sloeg bij Buro Pinkpop in als een bom. "We vonden het natuurlijk niet leuk om te horen, helemaal niet twee dagen voordat de voorverkoop van Pinkpop Classic van start gaat", stelt Smeets.

UB40 is geboekt als topact van het eendaagse evenement voor 'krasse ouderen' op 12 mei in Landgraaf. Ook Golden Earring, Fish, Y&T en Arno zijn van de partij. Pinkpop Classic vond vorig jaar voor het eerst plaats en richt zich op oudere muziekliefhebbers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen