Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Heath Ledger vrijdag herdacht in New York

Shownieuws

Heath Ledger wordt waarschijnlijk begraven in zijn Australische geboorteplaats Perth. In New York vindt op vrijdag een herdenkingsdienst plaats voor de acteur.

(Novum/AP) - Heath Ledger wordt waarschijnlijk begraven in zijn Australische geboorteplaats Perth. In New York vindt op vrijdag een herdenkingsdienst plaats voor de 28-jarige acteur, die dinsdag dood werd aangetroffen in zijn appartement in Manhattan.

Bij de herdenkingsdienst zijn waarschijnlijk vele sterren uit de filmindustrie aanwezig. De familie van de jonge acteur zou inmiddels op weg zijn vanuit Australië om de ceremonie bij te wonen. In het dagblad West Australian waren vrijdag verschillende rouwadvertenties te lezen van onder anderen de moeder en de oudere zus van Ledger.

Zijn moeder Sally belooft haar overleden zoon te zorgen voor zijn 2-jarige dochter Matilda, die Ledger opvoedde met zijn ex-vriendin Michelle Williams. "Je wist dat we van je hielden", schrijft Sally. "Je leidde je leven op heldhaftige en moedige wijze en we zijn zo dankbaar voor de fantastische momenten die we met je hebben gedeeld. We staan klaar voor Matilda."

Zijn zuster Kate betuigt in het overlijdensbericht haar diepe verdriet. "Ik kan nauwelijks ademen terwijl ik dit schrijf", stelt ze. "Het voelt alsof mijn hart en mijn leven in stukken zijn gescheurd."

Ledger, die te zien was in films als 'Brokeback mountain' en 'Monster's ball', is volgens de politie wellicht overleden aan een overdosis slaappillen. In zijn appartement werden eveneens enkele kalmerende middelen aangetroffen. Een autopsie heeft niet direct kunnen aantonen waaraan de filmster is gestorven. Naar verwachting wordt de precieze doodsoorzaak binnen tien dagen duidelijk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen