Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lil Wayne opgepakt wegens drugsbezit

Shownieuws

Lil Wayne is woensdag opgepakt wegens drugsbezit. Agenten die de tourbus van de rapper controleerden bij de staatsgrens van Arizona vonden onder meer cocaïne.

(Novum/AP) - Lil Wayne is woensdag opgepakt wegens drugsbezit. Agenten die de tourbus van de rapper controleerden bij de staatsgrens van Arizona vonden onder meer 28 gram cocaïne en 114 gram marihuana.

De 25-jarige artiest, die eigenlijk Dwayne Michael Carter Jr. heet, heeft woensdag in de cel doorgebracht, maar mocht 's avonds na betaling van een borg van bijna zevenduizend euro de gevangenis verlaten.

De advocaat van Lil Wayne laat weten dat zijn cliënt nog niet officieel is aangeklaagd. "We horen vrijdag of de openbaar aanklager tot vervolging overgaat. Lil Wayne kijkt uit naar de hoorzitting. Dat is alles wat ik nu kan zeggen."

Het is niet de eerste keer dat Lil Wayne, die samenwerkte met artiesten als Destiny's Child, Jay-Z, Kanye West en Enrique Iglesias, in aanraking komt met justitie. In 2006 werd Wayne al eens opgepakt voor het in bezit hebben van marihuana en enkele medicijnen die slechts op voorschrift te krijgen zijn. Ook bracht de hiphopartiest al eens een tijd in de cel door nadat hij was betrapt op illegaal wapenbezit. Bij zijn arrestatie woensdag werd een vuurwapen dat op naam van de rapper stond in beslag genomen.

Lil Wayne, die aan het hoofd staat van platenlabel Cash Money Records, geeft op 5 maart een optreden in de Amsterdamse Heineken Music Hall. In februari verschijnt zijn nieuwe album 'Da Carter III'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen