Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Heath Ledger bezat geen drugs

Shownieuws

In het appartement van Heath Ledger zijn geen drugs aangetroffen, zoals eerder werd gemeld. Wel had hij zes verschillende soorten voorgeschreven medicijnen.

(Novum/AP) - In het appartement van Heath Ledger zijn geen drugs aangetroffen, zoals eerder werd gemeld. Ook in het opgerolde bankbiljet dat de politie vond bij de overleden acteur zaten geen sporen van cocaïne of andere illegale substanties, die veelal met een bankbiljet worden opgesnoven.

Wel was de acteur in het bezit van zes verschillende soorten voorgeschreven medicijnen, waarvan er drie uit Europa afkomstig waren. Zo gebruikte hij onder meer pillen om paniekaanvallen te onderdrukken en een slaapmiddel. De Europese middelen vergaarde Ledger vermoedelijk in Londen, waar hij onlangs was voor filmopnamen.

Het levenloze lichaam van de 28-jarige Ledger werd dinsdag in zijn appartement in New York aangetroffen door zijn huishoudster en masseuse. Volgens de politie is de kans groot dat de acteur is bezweken aan een overdosis pillen.

De geruchten dat Ledger overleed in het appartement van Mary-Kate Olsen zijn inmiddels in de kiem gesmoord. Wel stond het nummer van de actrice onder een sneltoets geprogrammeerd in zijn telefoon, waardoor de huishoudster haar als eerste belde om advies te vragen toen ze nog dacht dat de acteur bewusteloos was.

Olsen zei dat ze haar beveiligingspersoneel zou sturen, maar luttele minuten later realiseerde de huishoudster zich dat hij mogelijk dood was, waarna ze opnieuw Olsen belde, en vervolgens het alarmnummer. Wat de precieze relatie tussen Ledger en Olsen was, is nog onduidelijk.

Ledger werd vorig jaar genomineerd voor een Oscar voor zijn rol in 'Brokeback mountain', waarin hij een homoseksuele cowboy speelde. Tijdens de opnamen ontmoette hij actrice Michelle Williams, met wie hij een relatie kreeg en zich verloofde. Vorig jaar ging het stel uit elkaar. Ze hebben een dochter, de 2-jarige Matilda Rose.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen