Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Diederik Samsom wint Nationale IQ Test

Shownieuws

PvdA-Kamerlid Diederik Samsom heeft de achtste editie van de Nationale IQ Test gewonnen. Met een score van 136 versloeg hij de overige bekende Nederlanders.

PvdA-Kamerlid Diederik Samsom heeft de achtste editie van de Nationale IQ Test gewonnen. Met een score van 136 versloeg hij woensdagavond de overige bekende Nederlanders. Met het IQ van zanger Jody Bernal was het duidelijk minder gesteld: hij haalde een score van 96.

De bekende Nederlanders, met onder anderen rapper Vieze Fur van De Jeugd Van Tegenwoordig en Jaap uit De Gouden Kooi, deden het niet slecht dit jaar. Als groep haalden zij, met een gemiddeld IQ van 114, de tweede plaats.

De groep die als beste uit de bus kwam waren de gehypnotiseerden. Zij hadden een gemiddeld IQ van 118. Dat was overigens wel acht punten lager dan de test die zij voor de hypnose aflegden.

Bernal deed het met zijn score niet slechter dan het absolute dieptepunt van vorig jaar. Zangeres Bonnie St. Claire was destijds voorpaginanieuws toen ze volgens de test een IQ van slechts 52 bleek te hebben.

Dat er dit jaar een groep deelnemers onder hypnose meedeed, was voor de EO reden om op het laatste moment presentator Manuel Venderbos terug te trekken als deelnemer. Er zouden duistere krachten vrij kunnen komen die niet stroken met het evangelische gedachtegoed van de omroep.

Het programma van jongerenomroep BNN werd dit jaar gepresenteerd door Patrick Lodiers en Ruben Nicolai van de Lama's. In 2006 won Samsom al eens Nationale Nieuwsquiz van de NCRV.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen