Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Doodsoorzaak Heath Ledger nog altijd onduidelijk

Shownieuws

Waaraan Heath Ledger precies is overleden, is ook na een autopsie nog onduidelijk. Waarschijnlijk duurt het nog tien dagen voordat meer duidelijk is.

(Novum/AP) - Waaraan Heath Ledger precies is overleden, is ook na een autopsie nog onduidelijk. Dat werd woensdag bekendgemaakt. Waarschijnlijk duurt het nog zo'n tien dagen voordat meer duidelijk is over de doodsoorzaak van de Australische acteur.

De filmster, die dinsdag dood in zijn appartement in Manhattan werd aangetroffen, is volgens de politie waarschijnlijk door een overdosis slaappillen gestorven. Ledger, die 28 jaar is geworden, werd door zijn huishoudster en een masseuse naakt op zijn bed aangetroffen.

Naast zijn bed werden slaappillen aangetroffen, maar de politie gaat niet uit van zelfmoord. Ook de familie van de acteur gelooft niet dat Ledger bewust een einde aan zijn leven heeft gemaakt.

Ledger staat bekend om de zware rollen die hij op zich nam. Zo werd hij voor een Oscar genomineerd voor zijn rol als homoseksuele cowboy in 'Brokeback mountain' en zal hij binnenkort te zien zijn als de Joker, de grimmige vijand van superheld Batman, in 'The Dark Knight'.

Die rollen gingen hem niet altijd even makkelijk af. In interviews eind vorig jaar zei hij oververmoeid te zijn en gebukt te gaan onder stress. Tijdens de opnamen van 'The Dark Knight' had hij moeite om 's nachts slaap te vatten. "Vorige week heb ik gemiddeld maar zo'n twee uur per nacht geslapen", zei hij in een interview met de New York Times.

Ledger brak vorig jaar zijn verloving met Michelle Williams af. Samen met de actrice heeft hij een 2-jarig dochtertje, Matilda.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen