Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eddy Terstall in debat over film Geert Wilders

Shownieuws

Regisseur Eddy Terstall gaat maandag in debat over de angstpolitiek in de Nederlandse film. Dit naar aanleiding van de korte film van Wilders.

Filmregisseur Eddy Terstall spreekt maandagavond over de film van Geert Wilders. Dan houdt de NFTVM een debat naar aanleiding van het tumult rondom de aangekondigde productie. Dat laat de vereniging van nieuwe film- en televisiemakers weten op de eigen website.

De NFTVM maakt zich druk over de oorverdovende stilte vanuit de hoek van de Nederlandse filmmakers terwijl politici als Wilders zich nu mengen in het medium. "Voor de duidelijkheid, het gaat hier niet alleen om een zekere volksvertegenwoordiger die het medium film ter hand neemt, het gaat om de groeiende groep kiezers die ermee bereikt wordt", laat de vereniging weten. De NFTVM wil het gesprek tussen filmmakers onderling aanzwengelen, over hoe je film en tv maakt in polariserende tijden.

Het duurt waarschijnlijk nog zeker een maand voordat de film van Wilders uitkomt. Volgens de PVV-leider gaat de film over de koran en speelt die zich tegelijkertijd letterlijk binnen het heilige boek af. De beelden zullen worden omlijst door de kaft van het heilige boek. Na het openingsshot gaat het boek open en worden beelden getoond van een onthoofding in Irak, een steniging in Iran of een executie in Saoedi-Arabië.

Terstall regisseerde de omstreden film 'Simon'; een film met euthanasie als centraal thema. De filmmaker gaat niet in zijn eentje praten over manier waarop politieke boodschappen in media worden verkondigd. Onder meer Gijs van de Westelaken, die de films van Theo van Gogh produceerde, mengt zich ook in de discussie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen