Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wouter Hamel verheugd over Japans publiek

Shownieuws

Wouter Hamel is in zijn nopjes met de Japanners die naar zijn concerten komen kijken. "Tijdens de meeste concerten juichten ze, klapten ze en zongen ze mee."

Wouter Hamel is in zijn nopjes met de Japanse muziekliefhebbers die naar zijn concerten komen kijken. "Ik had me ingesteld op het feit dat de meeste Japanners geen kik geven tijdens livemuziek", schreef hij zondag op zijn weblog. "Maar tijdens de meeste concerten juichten ze, klapten ze en zongen ze mee."

De jazz-zanger is sinds donderdag in het Aziatische land, waar hij optredens verzorgt in Osaka en Tokyo. Vorig jaar bezocht de blonde muzikant, die onlangs een Zilveren Harp won, Japan al voor een promotietoer.

Hij bezocht toentertijd een concert van de Italiaanse jazzartiest Nicola Conte. "Ik was echt verbaasd over hoe beleefd en geconcentreerd het publiek was", schrijft hij. "Europese concertgangers lopen heen en weer tijdens optredens. Ze niezen, praten, fluisteren en gillen. Ze lachen om grapjes en sturen elkaar stiekem sms'jes met hun mobiele telefoons. Het publiek in Tokyo was muisstil en alle ogen waren op de band gericht."

Vorig jaar verscheen 'Hamel', het debuutalbum van de 30-jarige zanger.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen