Kies je favoriete radiostation

Dossiers

UB40 op Pinkpop Classic

Shownieuws

UB40 is door de organisatie van Pinkpop gestrikt voor Pinkpop Classic. Ook Golden Earring, Fish en Y&T zijn van de partij bij het concert voor 'krasse ouderen'.

UB40 is door de organisatie van Pinkpop gestrikt voor Pinkpop Classic. De Britse band is de slotact van de concertdag, die op pinkstermaandag plaatsvindt. Dat heeft Buro Pinkpop woensdag bekendgemaakt. Ook Golden Earring, Fish, Y&T en Arno zijn van de partij bij het optreden voor 'krasse ouderen' op 12 mei.

Pinkpop Classic vond vorig jaar voor het eerst plaats en richt zich op oudere muziekliefhebbers die 'niks liever willen dan een lekker déjà vu-gevoel'. Onderhandelingen met een 'special guest' die ooit eerder te zien is geweest op Pinkpop zijn nog gaande.

Het driedaagse festival Pinkpop vindt dit jaar voor het eerst in zijn 39-jarig bestaan niet plaats in het pinksterweekeinde. Omdat het weekeinde dit jaar vroeg in het festivalseizoen valt, op 11 en 12 mei, was de organisatie bang dat veel grote bands niet zouden kunnen komen. Pinkpop vindt nu plaats van 30 mei tot 1 juni.

Topacts als Metallica, Foo Fighters en Rage Against the Machine wagen dit jaar de weg naar het Limburgse Landgraaf.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen