Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Familie doet zelfmoord Heath Ledger af als onzin

Shownieuws

Volgens de familie van Heath Ledger was zijn dood een ongeluk. Daarmee doet de familie van de dinsdag overleden acteur verhalen over zelfmoord af als onzin.

(Novum/AP) - Volgens de familie van Heath Ledger was zijn dood een ongeluk. Dat stelde de vader van de acteur, die dinsdag op 28-jarige leeftijd overleed, tijdens een ontmoeting met journalisten in de Australische stad Perth, waar Heath vandaan kwam. De familie doet de verhalen over een eventuele zelfmoord af als onzin.

Ledger werd dinsdagmiddag dood aangetroffen in een appartement in New York. Hij werd naakt gevonden aan het voeteneinde van een bed. Volgens de politie zijn er slaappillen gevonden naast het lichaam van de acteur, maar was er geen directe aanleiding om van zelfmoord uit te gaan.

De vader van Heath houdt dan ook vast aan dit verhaal. "Wij, de familie van Heath, kunnen het tragische, onverwachte en toevallige overlijden bevestigen van onze innig geliefde zoon, broer en liefhebbende vader van Matilda", verklaarde hij. "Hij is vredig ingeslapen gevonden door zijn huishoudster om half vier Amerikaanse tijd."

De acteur werd door zijn vader herinnerd als een 'nuchter, vrijgevig, warm, levenslustig, onzelfzuchtig persoon' die 'extreem inspirerend' was voor mensen in zijn omgeving. "Heath heeft heel veel mensen op verschillende manieren geraakt tijdens zijn korte leven, maar er zijn maar weinigen die het geluk hebben gehad hem écht gekend te hebben."

De eveneens uit Australische afkomstige actrice Nicole Kidman noemde de dood van Ledger 'een verschrikkelijk tragedie'. Cate Blanchett, die net als Ledger een rol heeft in de Bob Dylan-film 'I'm not there', stelde 'geschokt en bedroefd' te zijn door het overlijden van haar collega. "Ik heb een diep respect voor het werk van Heath en heb zijn onophoudelijk ontwikkeling als artiest altijd enorm bewonderd. Mijn gedachten zijn bij zijn familie en goede vrienden."

Heath Ledger werd vooral bekend door zijn rol als homoseksuele cowboy in 'Brokeback mountain', waarvoor hij vorig jaar een Oscarnominatie ontving. Tijdens de opnamen bloeide iets moois op tussen Ledger en zijn tegenspeelster Michelle Williams. De twee, die in september een punt zetten achter hun relatie, kregen een dochtertje: Matilda Rose (2).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen