Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zilveren Harp voor Wouter Hamel

Shownieuws

Wouter Hamel krijgt prijs na prijs toegekend. Dinsdag werd bekend dat hij samen met de 3J's en hiphopduo The Opposites een Zilveren Harp heeft gewonnen.

Wouter Hamel krijgt prijs na prijs toegekend. Dinsdag werd bekend dat de zanger een Zilveren Harp heeft gewonnen. Samen met het Volendamse trio de 3J's en hiphopduo The Opposites ontvangt hij de prijs op 5 maart tijdens het Buma Harpen Gala in Bussum. Dat heeft stichting Buma Cultuur dinsdag bekendgemaakt.

De Zilveren Harp is een aanmoedigingsprijs voor artiesten die hebben bijgedragen aan de promotie van muziek en teksten van Nederlandse componisten. Volgende week dinsdag wordt onthuld wie de Gouden Harp in ontvangst mag nemen. Deze prijs zet artiesten in het zonnetje die zich gedurende hun carrière hebben ingezet voor de Nederlandse lichte muziek.

Naast de Harpen wordt op 5 maart de Buma Exportprijs uitgereikt aan de artiest die in het afgelopen jaar in het buitenland het meest succesvol is geweest.

Buma Cultuur, opgericht door auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra, promoot muziek van Nederlandse bodem in binnen- en buitenland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen