Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oliver Stone wil film maken over George W. Bush

Shownieuws

Oliver Stone is op zoek naar financiers voor een film over het leven van George W. Bush. De regisseur heeft een script laten schrijven voor de film Bush.

(Novum/AP) - De Amerikaanse filmregisseur Oliver Stone is op zoek naar financiers voor een film over het leven van George W. Bush. De regisseur heeft een script laten schrijven voor de film Bush, die over het leven en presidentschap van de man moet gaan. Dat schrijft Daily Variety. Beoogde hoofdrolspeler is Josh Brolin.

Stone, die zich altijd heeft uitgesproken tegen de oorlog in Irak, vertelde het blad dat hij geen anti-Bushfilm wil maken, maar een eerlijk en waarheidsgetrouw beeld van hem wil schetsen. "Van alcoholist tot machtigste man ter wereld - hoe heeft hij dat gedaan?"

Het script is, al voor de staking van de scriptschrijvers, geschreven door de co-auteur van de film Wall Street, Stanley Weiser. Als er genoeg fondsen worden geworven kunnen de opnamen in april al beginnen.

Stone heeft drie Oscars gewonnen, twee als regisseur van Born on the Fourth of July en Platoon, en een voor het schrijven van het scenario van Midnight Express.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen