Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oscargenomineerde films op festival Rotterdam

Shownieuws

Tijdens het Filmfestival in Rotterdam staan voor Oscars genomineerde films op het programma. Zo zijn 'Juno', 'No country for old men' en 'Persepolis' te zien.

Tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam staan meerdere voor Oscars genomineerde films op het programma. Zo kunnen filmliefhebbers zich vanaf woensdag vergapen aan 'Juno', 'No country for old men' en 'Persepolis'. Dinsdag werden de nominaties voor de Oscars bekend.

Het voor vier Oscars genomineerde 'Juno' bijt woensdagavond in Rotterdam het spits af voor het publiek. Ook 'No country for old men', dat maar liefst acht nominaties in de wacht sleepte, draait op het festival. Bezoekers in Rotterdam kunnen ook de animatiefilm 'Persepolis' zien, die dinsdag één Oscarnominatie kreeg. De drie films beleven hun Nederlandse première tijdens het festival.

Rutger Hauer moet tijdens het Rotterdamse filmfestival ervoor zorgen dat internationaal filmtalent geïnspireerd het land verlaat. Dertig filmmakers gaan onder leiding van Hauer en een team van experts in workshops twaalf korte films produceren. Het is de tweede keer dat de Rutger Hauer Filmfactory plaatsvindt. Dit jaar krijgt de acteur, die woensdag zijn 64e verjaardag viert, steun van Anton Corbijn ('Control') en John Putch ('Phone Booth' en de serie Ugly Betty).

Elk jaar worden tijdens het IFFR de VPRO Tiger Awards uitgedeeld. Onder de vijftien genomineerden is dit jaar ook een Nederlandse productie, 'Shanghai trance'. David Verbeek regisseerde deze gedeeltelijk in Chinees gesproken film, waarin Tygo Gernandt een rol vertolkt. De film is een portret van Shanghai verbeeld door middel van drie liefdesverhalen.

De 37e editie van het IFFR loopt tot volgende week zondag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen