Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oscar-films brengen miljoenen op

Shownieuws

De vijf producties die kans maken op de Oscar voor beste film, doen het goed in de bioscoop. Zo heeft 'Atonement' in Amerika al 22 miljoen euro opgeleverd.

(Novum/AP) - De producties die dit jaar kans maken op de Oscar voor beste film doen het alle vijf goed in de bioscoop. Zo heeft het Brits-Franse 'Atonement' in de Verenigde Staten al bijna 22 miljoen euro opgeleverd. Het tragisch-komische 'Juno' sleepte met een kleine 59 miljoen euro het meeste binnen van de genomineerde films.

'No Country for old men' heeft in de VS tot nu toe ruim 33 miljoen euro opgebracht. 'Michael Clayton' en 'There will be blood' waren goed voor respectievelijk 27 en 9 miljoen euro.

In Nederland zijn tot dusverre alleen 'Atonement' en 'Michael Clayton' in première gegaan. De films leverden hier tot nu toe 1 miljoen en 323 duizend euro op, zo blijkt uit gegevens van de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs. 'Juno', 'No Country for old men' en 'There will be blood' draaien vanaf 7, 14 en 28 februari.

Op 24 februari wordt duidelijk welke genomineerde zich van de Amerikaanse Academy of Motion Picture Arts en Sciences 'beste film' mag noemen. Dan worden in Hollywood de felbegeerde beeldjes uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen