Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sterren in opstand tegen drugsvideo Heath Ledger

Shownieuws

Verschillende sterren hebben er voor gezorgd dat een video van Heath Ledger niet is vertoond. Ze dreigden met een boycot van de shows die het wilden uitzenden.

Verschillende Hollywoodsterren hebben er voor gezorgd dat een video waarin wijlen Heath Ledger praat over zijn drugsverleden niet is vertoond op de Amerikaanse televisie. Dat melden verschillende Amerikaanse en Australische media. De sterren, onder wie Scarlett Johansson, Natalie Portman, Robin Williams, Sean Penn en Jake Gyllenhaal, zouden hebben gedreigd met een boycot van de showbizzprogramma's die het filmpje wilden uitzenden.

De programma's Entertainment Tonight en The Insider verklaarden donderdag de video bij nader inzien toch niet uit te zenden 'uit respect voor de familie van Heath Ledger'. Maar volgens ingewijden was de dreigende boycot van de sterren de echte reden voor die beslissing.

Een deel van het filmpje werd woensdag al vertoond door een Amerikaans nieuwsprogramma. Entertainment Tonight en The Insider zouden echter de hele video tonen, waarop beelden van een feestje te zien zijn waar Ledger twee jaar geleden aanwezig was. De acteur beweert daarin tegenover een onbekend persoon dat hij twintig jaar lang vijf joints per dag rookte. Uit zijn uitspraken in de video kan worden opgemaakt dat hij ook tijdens het feestje de fout in ging. "Mijn vriendin zal zo boos op me zijn", zegt hij. "We hebben drie maanden geleden een kindje gekregen."

De video wakkert de geruchten aan dat de 28-jarige Ledger, die op 22 januari dood werd aangetroffen in zijn appartement in New York, langdurig verslaafd is geweest aan drugs. Uit een autopsie kon niet direct worden opgemaakt waardoor hij om het leven is gekomen. Verdere onderzoeken moeten de precieze doodsoorzaak vaststellen. Volgens de politie is de acteur waarschijnlijk overleden aan een overdosis medicijnen, waaronder slaappillen.

Vrijdag liet zijn ex-verloofde Michelle Williams, met wie Ledger dochtertje Matilda kreeg, zich voor het eerst publiekelijk uit over de dood van de acteur. "Mijn hart is gebroken", stelde zij in een verklaring. "Ik ben de moeder van het warmste, vrolijkste en mooiste meisje dat er is. Ze is het evenbeeld van haar vader. Het enige dat mij nu op de been houdt, is zijn aanwezigheid in haar, die zich elke dag weer toont."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen