Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ballet hommage aan Britney Spears

Shownieuws

Vrijdag ging de balletvoorstelling 'Meltdown' in Londen in première. Het stuk volgt de dramatische ontwikkelingen in het leven van Britney Spears.

Het turbulente leven van Britney Spears is niet meer alleen voer voor de tabloids, maar nu ook voor een balletgezelschap. De dramatische ontwikkelingen in het leven van de gevallen popprinses zijn verwerkt in een moderne choreografie door de gerenommeerde Rambert Dance Company, meldt de BBC. De première van de voorstelling was vrijdag in de Queen Elizabeth Hall in Londen.

De zestien minuten durende moderne dansvoorstelling, 'Meltdown' genaamd, liet zien hoe de getroebleerde popprinses de paparazzi ontvlucht, haar hoofd kaalscheert en wordt afgevoerd op een stretcher. Choreograaf Hubert Essakow vertelt dat hij, net zoals velen, gepassioneerd raakte door de problemen van de popster, en zich bijgevolg heeft laten inspireren voor het balletstuk. "Dit is een hedendaagse tragedie. Een hommage aan Britney."

De muziek is geschreven door componist Richard Thomas, die eerder al verantwoordelijk was voor de compositie van het stuk 'Jerry Springer, the opera'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen