Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nicolas Sarkozy en Carla Bruni getrouwd

Shownieuws

De Franse president Nicolas Sarkozy is zaterdag in het huwelijk getreden met zijn vriendin Carla Bruni. Ze hebben sinds november een relatie.

(Novum/AP) - De Franse president Nicolas Sarkozy is zaterdag in het huwelijk getreden met zijn vriendin Carla Bruni. Dat heeft François Lebel, de man die het huwelijk heeft voltrokken, bevestigd tegenover de Franse zender Europe-1 Radio. Lebel is burgemeester van het achtste arrondissement van Parijs, de buurt waarin het Elysee-paleis ligt, de officiële residentie van de Franse president.

De 53-jarige Sarkozy en de 40-jarige Bruni trouwden in aanwezigheid van familie en vrienden in het Elysee. Volgens Lebel was de ceremonie 'een moment van intimiteit voor de pasgetrouwden, vol eenvoud en duidelijke liefde tussen de echtelieden'.

Het moment van het huwelijk was de afgelopen weken onderwerp van veel speculatie. Sarkozy zelf had aangegeven dat de media er waarschijnlijk van pas zouden horen als het huwelijk voltrokken was, en daarin heeft hij dus gelijk gekregen.

De president en de zangeres ontmoetten elkaar naar verluidt in november, een maand na de scheiding van Sarkozy met zijn tweede vrouw, Cécilia met wie hij elf jaar samen was en een zoon heeft. De staatsman heeft ook twee zoons uit een eerder huwelijk. Bruni had affaires met onder anderen Mick Jagger en Eric Clapton en heeft een 5-jarige zoon met haar ex-man Raphaël Enthoven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen