Kies je favoriete radiostation

Dossiers

O.J. Simpson vraagt om verwerping aanklachten

Shownieuws

De advocaat van O.J. Simpson heeft vrijdag bij de rechtbank in Nevada een verzoek ingediend tot verwerping van zes van de twaalf aanklachten tegen hem.

(Novum/AP) - De advocaat van O.J. Simpson heeft vrijdag bij de rechtbank in Nevada een verzoek ingediend tot verwerping van zes van de twaalf aanklachten tegen de voormalige NFL-ster.

De 60-jarige Simpson zou in september met enkele kameraden onder dreiging van geweld spullen hebben gestolen van twee handelaren in sportmemorabilia in Las Vegas. Simpson nam onder meer foto's en sporttrofeeën mee. Volgens Simpson had een voormalig manager die eerder van hem gestolen. Naar aanleiding hiervan wil justitie hem voor twaalf aanklachten vervolgen.

Maar advocaat Gabriel Grasso beweert dat justitie niet het wetboek heeft nagevolgd om Simpson te vervolgen voor onder meer ontvoering, roof en samenzwering. Onder de wetgeving van Nevada zou geen sprake kunnen zijn van deze aanklachten. "Ze klagen O.J. aan voor het overvallen met voorbedachten rade", vertelt Grasso. "Maar het is niet zo dat hij iets stal wat van iemand anders was. Hij nam iets terug wat al van hem was."

De overige zes aanklachten naar aanleiding van het incident, waaronder die voor inbraak en mishandeling, wil Simpson in de rechtszaal wel aanvechten. De jury bepaalt vanaf 7 april of de voormalige sportheld schuldig wordt bevonden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen