Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wesley Snipes vrijgesproken van belastingfraude

Shownieuws

Wesley Snipes is vrijgesproken van belastingfraude. Hij werd echter wel schuldig bevonden aan het drie keer niet opgeven van zijn inkomsten bij de belasting.

(Novum/AP) - Wesley Snipes is vrijdag vrijgesproken van belastingfraude. De Amerikaanse acteur werd echter wel schuldig bevonden aan het drie keer niet opgeven van zijn inkomsten bij de belasting. Daarmee loopt hij nog steeds kans om voor drie jaar achter de tralies te verdwijnen.

De 45-jarige acteur, bekend van de 'Blade'-trilogie, hoorde het vonnis vrijdag schijnbaar onbewogen aan, maar knikte na afloop van het oordeel opgelucht naar zijn advocaat. Als hij schuldig zou zijn bevonden aan belastingfraude, had hij zestien jaar cel kunnen krijgen.

Snipes werd ervan verdacht dat hij negen miljoen euro had teruggevorderd waarop hij geen recht had, waarmee hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan fraude. Ook zou hij tussen 1999 en 2004 geen inkomsten bij de belasting hebben opgegeven, waaraan hij dus schuldig bevonden werd.

Zijn advocaten voerden tijdens de rechtszaak aan dat de acteur het slachtoffer is geworden van slechte adviseurs. Afgaande op de uitspraak van vrijdag, geloofde de jury dit verhaal.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen