Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Britney Spears onder curatele

Shownieuws

Britney Spears is vrijdag door de rechtbank in Los Angeles voorlopig onder curatele gesteld. Ze kan blijkbaar niet meer voor zichzelf of haar financiën zorgen.

(Novum/AP) - Britney Spears is vrijdag door de rechtbank in Los Angeles voorlopig onder curatele gesteld. De getroebleerde popdiva werd donderdag in een psychiatrisch ziekenhuis opgenomen en kan blijkbaar niet meer voor zichzelf of haar financiën zorgen.

James Spears is tot bewindvoerder over zijn dochter benoemd. Samen met advocaat Andrew Wallete is hij ook curator over haar financiën.

De rechtbank gebood ook Sam Lutfi, soms manager en vriend van Spears, om bij haar uit de buurt te blijven. Verder verleende de rechtbank toestemming om de sloten van haar woning te vervangen en iedereen die zich daar ophoudt te verwijderen.

De curatele duurt voorlopig tot maandag. Dan wordt er een nieuwe hoorzitting gehouden.

Vader Spears krijgt als bewindvoerder de bevoegdheid het bezoek voor Britney te beperken en dag en nacht bewaking voor haar te regelen. Ook krijgt hij volledig toegang tot haar medische dossier. Financiële curatele is volgens rechter Reva Goetz ook noodzakelijk. De bewindvoerder kreeg van haar volmacht om alles te doen wat nodig is om liquide middelen waaronder creditcards veilig te stellen.

Britney Spears werd donderdag onder zware politiebegeleiding van haar huis naar de psychiatrische afdeling van het medisch centrum van de Universiteit van Californië in Los Angeles vervoerd. Het was de tweede keer dat zij werd opgenomen. De 26-jarige zangeres is in een neerwaartse spiraal gekomen sinds haar scheiding van Kevin Federline in november 2006. Door haar bizarre gedrag is zij ook de voogdij over haar zoontjes Jayden James (1) en Sean Preston (2) kwijtgeraakt.

De Los Angeles Times meldt dat het politie-escorte van auto's, motoren en helikopters om Spears naar de kliniek te krijgen 25 duizend dollar moet hebben gekost. Volgens de politie was de massale inzet noodzakelijk om Spears veilig door de hordes paparazzi te loodsen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen