Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ninthe neemt nummers op in Zuid-Afrika

Shownieuws

Zangeres Ninthe reist af naar Kaapstad om nummers op te nemen voor Virus Free Generation. Dat staat te lezen op de website van de internationale campagne.

Zangeres Ninthe reist eind volgende maand af naar Kaapstad om een aantal nummers op te nemen voor de campagne Virus Free Generation. Dat staat op de website van de internationale stichting, die bewustwording over Aids in Afrika nastreeft.

De Amsterdamse hiphopartieste werkt voor de opnamen samen met de Zuid-Afrikaanse mc Zuluboy. Naast Ninthe verlenen vier andere Europese hiphopsterren hun medewerking aan het project. Samen met hun Afrikaanse collega's nemen zij nummers op die uiteindelijk worden verzameld op een album.

De muzikale smanewerking vindt tot en met 4 april plaats in Zuid-Afrika, Namibië, Malawi en Tanzania. Daarnaast zullen de artiesten workshops geven aan jongeren en plaatselijke hiv- en aids-projecten bezoeken.

Ninthe is al langer werkzaam op internationaal niveau. Vorig jaar vertrok ze naar de Verenigde Staten om samen te werken met de wereldberoemde producers The Neptunes, met de single 'Rock girl' als resultaat. Haar carrière kwam in een stroomversnelling na het nummer 'Zinloos' met Lange Frans en Baas B, die in 2004 de hoogste positie van de Nederlandse hitlijsten behaalde.

Vanaf mei zijn de nummers van Virus Free Generation te downloaden via de website van de campagne.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen