Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kindacteurs op de catwalk voor film Carry Slee

Shownieuws

Voor de film 'Radeloos' moeten de jonge acteurs niet alleen goed kunnen spelen. De meisjes moeten laten zien dat ze als een model over de catwalk kunnen lopen.

Voor de verfilming van 'Radeloos', een boek van Carry Slee, moeten de jonge acteurs niet alleen goed kunnen spelen. De jongens die de mannelijke hoofdrol willen bemachtigen, moeten hun dj-talent tentoonspreiden. De meisjes die volgende week zaterdag op de auditie in Amstelveen afkomen, moeten laten zien dat ze als een topmodel over de catwalk kunnen lopen.

Voor de auditie, waarbij in totaal acht rollen worden vergeven, hadden ruim zevenduizend kinderen zich aangemeld, zo heeft producent Shooting Star vrijdag bekendgemaakt. Uit die aanmeldingen zijn vijftienhonderd jongens en meisjes geselecteerd die op de openbare auditie hun kunsten mogen vertonen.

Zowel het boek als de gelijknamige film draait om de tiener Paco die plotseling zijn vader verliest. Zijn klasgenootje Yara heeft zo haar eigen problemen. Ze wil het liefst naar de kunstacademie, maar haar moeder dringt erop aan dat ze model wordt. De film draait dit najaar in de bioscoop.

Eerder werden de boeken 'Afblijven' en 'Timboektoe', eveneens van Slee, verfilmd. Vorige maand werd bekend dat de populaire kinderboekschrijfster een overeenkomst heeft gesloten voor de verfilming van nog eens vijf van haar boeken, waaronder 'Radeloos'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen