Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Clooney wil meer troepen Darfur na 'vredesreis'

Shownieuws

George Clooney heeft donderdag in New York verslag gedaan van zijn reis naar Afrika als vredesgezant. De acteur wil aandacht voor de problematiek in Darfur.

(Novum/AP) - George Clooney heeft donderdag in het Verenigde Naties-gebouw in New York verslag gedaan van zijn reis naar Afrika als vredesgezant. De Hollywoodster was net terug van zijn eerste, twee weken durende reis, naar vredesmissies in negentien verschillende plekken in onder meer Darfur, Tsjaad en Congo. De kersverse vredesambassadeur riep de pers op druk uit te oefenen om meer troepen naar Darfur te sturen.

Door de functie als negende VN-vredesgezant te accepteren, hoopt de acteur de aandacht van de wereld te vestigen op de regio. Ook hoopt hij meer humanitaire hulp voor het gebied bij elkaar te krijgen.

De filmster liep al grappenmakend en groetend door de gangen van de VN en gaf diverse medewerkers een hand. Als zoon van een journalist voelt Clooney de verantwoordelijkheid om mensen de ongecensureerde waarheid te vertellen. De acteur voert al jaren campagne voor vrede in het Soedanese gebied, dat al jaren wordt geteisterd door een burgeroorlog.

De 46-jarige acteur is erg trots op zijn nieuwe verantwoordelijkheid. "Ik ben zeer tevreden om hier te zijn als een boodschapper van de vrede. En mijn boodschap is: de wereld kijkt toe en op dit moment kunnen we mislukkingen niet veroorloven. Er komt een stuk meer verantwoordelijkheid kijken bij deze benoeming dan die met het krijgen van een Oscar. Daar hoef je na afloop alleen te drinken op het feestje.", vertelde Clooney.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen