Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pink wordt volwassen

Shownieuws

Pink voelt zich al een grote meid. "Ik ben minder bezig met pukkels op mijn neus en meer met dingen als 'wow, er sterven nog steeds mensen in Congo'", zegt ze.

(Novum/AP) - Pink voelt zich geen klein meisje meer. "Ik ben minder bezig met pukkels op mijn neus en meer met dingen als 'wow, er sterven nog steeds mensen in Congo' en 'wow, die overstroming heeft net plaatsgevonden en er is nog steeds geen geld ingezameld'."

De zangeres spreekt zich momenteel in naam van dierenrechtenorganisatie Peta uit tegen de paardenkoetsen in New York. Pink staat afgebeeld op een groot billboard op Times Square. "Ik ben de afgelopen jaren regelmatig in New York geweest en elke keer dat ik het zie, breekt mijn hart", zegt ze.

Haar oude tactiek heeft ze inmiddels herzien. "Elke keer dat ik een paardenkoets zag, ging ik midden op straat staan en riep ik keihard 'dierenmishandeling!' Ik bedacht me dat er een meer volwassen manier moest zijn om er iets tegen te doen."

De 28-jarige zangeres, die eigenlijk Alecia Beth Moore heet, zet zich al jaren in voor Peta. De fervente vegetariër vocht onder meer tegen fastfoodketen KFC, de jacht op wilde dieren en de bonthandel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen